30 mio. kr. til dansk sprogbank

I forbindelse med Danmarks første nationale strategi for kunstig intelligens, som regeringen præsenterer i dag, har regeringen afsat knap 30 mio. kr. over de kommende fire år til at lave en fælles dansk sprogresurse, som skal være frit tilgængelig for virksomheder, offentlige myndigheder og forskere.

I forbindelse med Danmarks første nationale strategi for kunstig intelligens, som regeringen præsenterer i dag, har regeringen afsat knap 30 mio. kr. over de kommende fire år.

Pengene skal gå til at lave en fælles dansk sprogresurse som skal være frit tilgængelig for virksomheder, offentlige myndigheder og forskere.

“Det er et virkelig fint initiativ som flugter med vores anbefalinger”, udtaler Sprognævnets direktør Sabine Kirchmeier.

“Sprognævnet har længe gjort opmærksom på at det danske sprog kræver særlig opmærksomhed i forbindelse med kunstig intelligens hvis vi ikke skal sakke agterud i forhold til fx de engelsktalende lande. Endvidere bør borgerne møde et korrekt og forståeligt dansk når de kommunikerer med fx robotter og taleassistenter”.

Læs regeringens pressemeddelelse.

Se Sprognævnets video om sprogteknologi, og læs mere om sprogteknologiudvalgets arbejde.

Se temaet om sprogteknologi på sproget.dk.

Lancering af rapporten 25.4.2019

Lancering af rapporten bliver afholdt:

Dato 25.4.2019
Tid 14-16
Sted MBK, Pilestræde 61, 1112 København K.

Indhold: Offentligt arrangement hvor rapportens hovedkonklusioner præsenteres.

Program:

14.00-14.15 Velkomst v. direktør for Dansk Sprognævn Thomas Hestbæk Andersen

14.15-14.45 Sprogteknologiske initiativer i Sverige v. sprogteknologiansvarlig Rickard Domeij, Språkrådet, Sverige

14.45-15.15 Hvilken betydning har sprogteknologi for sprogpolitikken i Norge? v. seniorrådgiver Kristine Eide, Språkrådet i Norge

15.15-15.45 Sprogteknologiudvalgets rapport v. formand for udvalget Sabine Kirchmeier, Dansk Sprognævn

15.45-16.00 De næste skridt i arbejdet med dansk sprogteknologi v. kontorchef Christian Plaschke, Digitaliseringsstyrelsen

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Tilmelding